14
nov
2021
Roze nagellak trouwdag

In welke kleur lak je je teennagels op je trouwdag?

Gelakte teennagels staan altijd verzorgd, en dat is op je trouwdag niet anders. Wil je graag je teennagels lakken op je trouwdag, maar vraag je je af in welke kleur? Dan krijg je in dit artikel wat inspiratie

Teennagels in dezelfde kleur als vingernagels?

Veel bruiden lakken hun teennagels in dezelfde kleur als hun vingernagels. En dat is logisch, want wat mooi staat op de handen is vaak ook zeer geschikt voor de voeten. Traditioneel kiezen veel bruiden voor lichte neutrale kleuren zoals beige, zachtroze, een French manicure, of een parelmoer glinsterlakje.

Maar het is ook mogelijk om speciaal voor de voeten voor een ander kleur nagellak te kiezen. Bijvoorbeeld omdat het mooi staat bij je schoenen, of omdat je een leuk accent wilt toevoegen.

Nagellak tenen trouwdag

Kleuren nagellak voor je trouwdag

Beige/ivoor nagellak

Lichte ivoorkleurige nagellak is heel geschikt voor de teennagels op de trouwdag. Met deze kleuren kan je onmogelijk iets verkeerd doen. Ze zijn altijd smaakvol en zijn zeer geschikt als bruidskleuren. Een voorbeeld van een neutraal kleurtje is ‘Ballet Slippers’ van Essie. Wist je dat dit de enige ‘toegelaten’ kleur nagellak is in het Britse koningshuis?

Lichte nagellak trouwdag

Witte nagellak

Iets minder vanzelfsprekend, maar toch heel mooi is witte nagellak. Dit lijkt wat gewaagd, maar oogt vaak erg chique. Witte nagellak is iets trendgevoeliger dan andere lichte kleuren. Het voordeel is dat dit vaak uitstekend bij je trouwjurk past. Probeer deze kleur zeker eens op voorhand uit, om zeker te weten dat je tevreden bent met het resultaat.

Witte nagellak bruid

Roze nagellak

Een heel populair kleurtje nagellak is zachtroze. Het leunt aan bij de natuurlijke kleur van nagels, en is ook een zeer lieflijke kleur voor op een bruiloft.

Roze nagellak trouwdag

Metallic nagellak

Metallic nagellak kan ook een zeer mooie keuze zijn. Als je trouwschoenen bijvoorbeeld goud– of zilverkleurig zijn, dan kan je je nagels mooi matchen met deze kleur.

Transparante nagellak

Een veilige keuze is de transparante nagellak. Dit staat verzorgd, maar trekt verder geen aandacht naar je nagels.

Rode nagellak

Veel vrouwen kiezen doordeweeks voor rode nagellak op hun tenen, en vragen zich af of ze die kleur ook kunnen dragen op hun trouwdag. Het antwoord is simpel: ja. Als jij gewoon bent om rode nagellak te dragen op je tenen, kan dit prima op je trouwdag. Het past bij wie jij bent. Wees niet bang dat alle aandacht opeens naar je nagels zal getrokken worden. Twijfel je nog steeds? Test dan op voorhand eens het effect uit met een witte doek (indien je een witte trouwjurk zal dragen) en de schoenen die je op je trouwdag wilt dragen.

Blauwe nagellak

Sommige bruiden houden wel van een klein kleuraccentje, en vinden de teennagellak de ideale plaats om hun ‘something blue’ te integreren. Subtiel, maar toch aanwezig!

Teennagels lakken met gesloten schoenen?

Wat als je gesloten schoenen draagt? Moet je dan nog steeds je teennagels lakken? Niets moet natuurlijk, maar het kan wel fijn zijn om je teennagels toch te lakken. Zo ben je letterlijk van top tot teen verzorgd. Vergeet niet dat veel bruiden hun schoenen op een bepaald moment toch uittrekken, of hun pumps inwisselen voor platte sandaaltjes. Dan is het wel zo fijn dat je voetjes ook tip top in orde zijn!

Bron afbeeldingen: Unsplash