11
mrt
2022
wanneer trouwschoenen kopen?

Wanneer trouwschoenen kopen?

Wanneer is het het beste moment om trouwschoenen te kopen? Er zijn een aantal vuistregels om het ideale tijdstip te bepalen voor het kopen van je trouwschoenen.

Eerst trouwkleed, dan trouwschoenen

Het best zorg je eerst voor je trouwkleed. Eens je je de bruidsjurk hebt gevonden weet je welke stijl schoenen je zoekt. Het is fijn als het totaalplaatje klopt. Vanaf je de beslissing hebt gemaakt over de trouwjurk kan je dus in principe je trouwschoenen kopen.

Concreet: wanneer is dat? De meeste bruiden gaan een jaar voor het huwelijk op zoek naar een trouwkleed. Dit kan ook later, maar als je niet meteen een jurk vindt die aan jouw wensen voldoet, kan daar makkelijk een paar maanden overgaan. Rekening houdend met de lange levertijden voor bruidsjurken, gaan veel bruiden daarom ruim op tijd op zoek naar een jurk. Wat betekent dit voor het tijdstip van het kopen van je trouwschoenen? Dit betekent dat je dus vanaf een jaar op voorhand tot een paar maanden voor de trouw op zoek kan gaan naar je trouwschoenen. Afhankelijk van wanneer je je jurk gevonden hebt. Als je vier maanden voor je bruiloft je trouwschoenen in je bezit hebt, zit je zeker goed! Doe je er langer over? Geen probleem, maar twee maanden voor de bruiloft zou je kunnen aanhouden als de ‘deadline’.

Trouwjurk aanpassen aan hoogte trouwschoenen

Wacht niet te lang met het zoeken naar trouwschoenen. Het is belangrijk dat je de trouwschoenen in je bezit hebt op het moment je de gekozen jurk gaat doorpassen. Als je een lange trouwjurk hebt, wordt de lengte van je jurk namelijk aangepast aan de hoogte van je trouwschoenen. Je wilt niet over je jurk struikelen, maar het is ook niet mooi als de jurk te kort wordt afgeknipt. Koop je trouwschoenen dus na de keuze van je jurk, maar voor de doorpassessie(s).

Last minute trouwschoenen kopen?

Het is geen goed idee om last minute je trouwschoenen te kopen. Op trouwschoendames.be doen we ons uiterste best om zo snel mogelijk jouw pakje te laten leveren. Maar vertragingen bij de post zijn nooit uit te sluiten. En als je schoenen toch niet goed passen of je wilt nog van gedacht veranderen, dan wordt het misschien te krap om opnieuw schoenen te bestellen. Deze stress wil je jezelf zeker besparen! Bovendien is het leuk als je voldoende tijd hebt om je trouwschoenen in te lopen.

Conclusie tijdstip kopen trouwschoenen

Bespaar jezelf onnodige stress, en zorg dat je ten laatste twee maanden voor het huwelijk jouw perfecte paar in handen hebt. Vier maanden op voorhand is een ruimere en comfortabele periode om je trouwschoenen in bezit te hebben. Het ideale moment om de trouwschoenen te kopen is dus na het beslissen over de trouwjurk, maar voor de doorpassessie(s).

Zoek naar je ideale trouwschoenen op trouwschoendames.be