3
okt
2021
Kostprijs trouwschoenen

Hoeveel kosten trouwschoenen?

Hoeveel geld je aan je trouwschoenen uitgeeft is natuurlijk volledig jouw zaak. Toch kan het wel handig zijn om te weten hoeveel een gemiddelde trouwschoen kost. Een goede richtlijn is om de denken aan 10% van de kostprijs van je bruidsjurk.

Gemiddelde kostprijs van de trouwschoen

Een gemiddelde bruidsjurk kost €1500. Maar in de praktijk vind je zeker een jurk tussen de €500 en €2500. Even omrekenen naar trouwschoenen: de gemiddelde trouwschoen kost ongeveer €150. Maar dat is dus puur een gemiddelde. Je hebt uitschieters aan beide kanten, net zoals bij trouwjurken.

Budgetvriendelijk of luxesegment?

De budgetvriendelijke jurken kan je vinden bij outlets, de koopjeshoek in je bruidswinkel, of in het ‘gewone’ segment van de exclusievere jurken. De duurdere jurken vind je in het exclusieve segment van de bruidswinkels, of bij designers.

Ook bij schoenen heb je dus goedkopere en duurdere trouwschoenen. Als je ‘gewone’ witte schoenen als bruidsschoen gebruikt, kan je vaak veel uitsparen. Op trouwschoendames.be hebben we heel bewust gekozen om ook trouwschoenen onder de €100 aan te bieden. Je vindt al schoenen vanaf €59,99!! Duurdere schoenen vind je bij gespecialiseerdere bruidsmerken (bijvoorbeeld Rachel Simpson), of bij designerwinkels (bijvoorbeeld Jimmy Choo). Op trouwschoendames.be hebben we ook gespecialiseerde bruidsschoenen uit het luxesegment.

Jouw geld, jouw keuze!

Je kan het dus zelf zo sober of zo gek maken als je zelf wilt! Geef je minder dan 10% van de kostprijs van je trouwjurk uit? Helemaal prima, de keuze is aan jou! Ga je helemaal los, en kosten je schoenen veel meer dan die 10%? Ook helemaal oké, liefste schoenengek! Het is jullie bruiloft, en jij en je partner maken alle (financiële) beslissingen.