7
okt
2021
Lichtroze ballerina's Call It Spring

Welke soorten platte trouwschoenen bestaan er?

Niet alle bruiden staan te springen om op hoge hakken rond te lopen. Sommigen prefereren het comfort van een platte schoen, of voelen zich gewoon meer ‘zichzelf’ in een plat modelletje. Platte schoenen heb je in zeer veel stijlen. Je kan een hele chique platte schoen dragen, maar je kan ook de casual richting uitgaan. Platte schoenen lenen zich doorgaans iets makkelijker voor een casual look.

Platte trouwschoenen

De volgende platte schoenen worden gedragen als trouwschoen:

Ballerina’s

Een zeer mooi alternatief voor trouwschoenen met hakken, zijn feestelijke ballerina’s. Je kan kiezen voor een eenvoudig wit modelletje, maar je kan ook op zoek gaan naar een fashion forward ballerina die net iets anders is. Zeer feestelijk zijn ballerina’s met een glittertje of ballerina’s die door het ontwerp net dat tikkeltje extra uitstralen.

Lichtroze ballerina's Call It Spring
Lichtroze ballerina’s Call It Spring €69,99

Sandalen

Sandalen zijn ook prima geschikt als platte trouwschoenen! Zeker in de warmere maanden zijn ze heel aangenaam om te dragen. Sandaaltjes in neutrale kleuren met mooie applicaties of sandaaltjes in een metallic kleur zoals zilver of goud zijn goed te combineren met een trouwjurk. Ook als je wel hoge hakken draagt, is het handig om een paar sandalen als reserveschoen te hebben.

Lees ook: moet je altijd reserveschoenen aanschaffen voor je bruiloft?

Platte trouwschoenen Oasis - Zilveren sandaaltjes
Zilveren sandaaltjes Oasis €59,99

Teenslippers

Soms worden ook teenslippers gebruikt als trouwschoenen. Bijvoorbeeld op een strandbruiloft, of op een zomerse festivalbruiloft. Let op; teenslippers zijn geen stevig schoeisel, en ook dit kan je last bezorgen. Teenslippers worden daarom vooral aangeraden als reservepaar.

Sneakers

De laatste jaren zijn sneakers zeer populair. Ook onder trouwjurken zie je ze geregeld opduiken. Dat kan zeer leuk zijn als dit goed bij het karakter van de bruid past. Misschien ben je wel een sneakergek, en kan dat mooie witte paar niet ontbreken op je trouwdag? Doen! Sneakers zijn zeer comfortabel, maar denk eraan dat er ook andere comfortabele oplossingen bestaan.

Het is steeds goed om je te realiseren dat bepaalde ‘grappige’ of ‘gekke’ schoenen onder een trouwjurk zeer trendgevoelig zijn. Er is een tijdje geweest dat veel bruiden All Stars droegen onder hun trouwjurk. Als dat helemaal is hoe jij bent, is dat leuk. Maar als je dit alleen overweegt omdat dit een trend is, is het goed je te realiseren dat je hier over een paar jaar misschien wel helemaal anders naar kijkt. Bij twijfel is een mooie pump of een mooie ballerina altijd goed!

All stars trouwschoenen

All stars als trouwschoenen: past dit bij jou?

Laarzen

Ook laarzen zijn zo’n trendgevoelig item. De meest gedragen laarzen voor een bruiloft zijn cowboylaarzen en regenlaarzen. Cowboylaarzen zagen we een tijdje vaak terug komen onder bruidsjurken, vooral in de Verenigde Staten. Ben jij een echte cowgirl of motorchick die ook in het dagelijkse leven onafscheidelijk is met haar cowboylaarzen? En wil je dit graag doortrekken in je bruiloft? Dan kan dit gerust! Heb je anders niks met cowboylaarzen, skip dan dit soort schoenen. Blijf steeds trouw aan je eigen stijl op je bruiloft.

Wat betreft regenlaarzen: het kan heel leuk zijn om laarzen te dragen onder je trouwjurk als je een buitenshoot doet met hevige regen. Dat, in combinatie met een paraplu kan leuke foto’s opleveren. Maar het is wel aangeraden om (ook) schoenen te voorzien die je écht mooi vindt.

Conclusie platte trouwschoenen

Platte trouwschoenen kunnen zeker! Vooral ballerina’s en sandalen zijn heel geschikt om te dragen onder een trouwjurk. Je kan ook platte trouwschoenen voorzien als reservepaar. Soms duiken er trends op met ‘alternatieve’ platte trouwschoenen. Ga steeds na wat er bij jou als persoon past alvorens met een trend mee te gaan!

Je vindt verschillende platte trouwschoenen op Trouwschoendames.

Leave a Reply