6
okt
2020

Moet je reserve trouwschoenen aanschaffen?

Moet je reserve trouwschoenen aanschaffen? Je zou denken dat je wel safe zit met goed passende en ingelopen trouwschoenen. Toch raad ik aan om te allen tijde een paar reserveschoenen bij de hand te hebben.

Reserve trouwschoenen

De meeste bruiden kiezen met zorg hun trouwschoenen uit en lopen ze ruim op voorhand in. Maar zelfs boterzachte trouwschoenen van de meest uitmuntende kwaliteit kunnen na een dag intensief gebruik wat gaan schuren. Je trouwdag is namelijk best een intensieve dag voor je voeten! Je wandelt naar het stadhuis, schrijdt vooruit naar het altaar/de ceremonieplaats, staat vaak uren recht op een receptie, wandelt tussen de tafels door tijdens het diner en danst tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Hoe jammer zou het zijn dat je op een bepaald moment moet stoppen met genieten van je bruiloft, en met pijnlijke voeten aan je stoel gekluisterd zit?

Kies daarom ALTIJD voor reserve trouwschoenen! Altijd, ja! Zelfs als je de reserveschoenen op de dag zelf niet nodig blijkt te hebben, kan je er later nog gebruik van maken. Je kan maar beter je reserveschoenen bijhebben en niet nodig hebben, dan dat je beteuterd met dat paar killer heels verstek moet geven voor dat ene nummer waarop jij en je vriendinnen altijd uit de bol gaan.

Waarom geen blote voeten op bruiloft?

Een vaak gezien tafereel is de bruid die tijdens het dansfeest haar schoenen uitschopt en vrolijk op blote voeten verder danst. Hoewel dit heel begrijpelijk is (knellende schoenen en blaren zijn een ware marteling) is het toch niet aangeraden. Op zo goed als alle trouwfeesten breekt er wel glas op de dansvloer. Zelfs als het zaalpersoneel of een gedienstige gast het glas snel opruimt blijven er vaak kleine glasscherven liggen. Als je daar instapt wordt je probleem groter dan alleen een pijnlijke blaar. Speel dus op zeker en zorg dat je voeten altijd beschermd zijn door een paar schoenen. Zelfs teenslippers volstaan!

Welke schoenen zijn geschikt als reserve trouwschoenen?

In theorie kan je natuurlijk alle schoenen gebruiken als reserve trouwschoenen. Maar in de praktijk is het wel zo leuk als je schoenen feestelijk zijn en enigszins passen bij je bruidslook. Kijk uit naar platte schoenen, sandaaltjes of teenslippers die dezelfde sfeer uitademen als je hoofd-trouwschoenen. Kies bijvoorbeeld voor sandaaltjes in dezelfde kleur als je trouwschoenen (wit, zilver, goud,…) of voor platte schoenen die een feestelijke applicatie hebben.

Witte platte trouwschoenen Ted Baker Witte platte trouwschoenen Ted Baker
Platte sandaaltjes Ted Baker €79,99

Waar reserve trouwschoenen bewaren?

Steek je reserveschoenen in een apart tasje waar ook je andere spullen in geval van nood zitten. Vraag op voorhand aan een familielid/vriend/getuige om zich over dit noodtasje te ontfermen, zodat er altijd iemand is die weet waar je spullen in geval van nood zijn. Dit tasje hoort mee te gaan op verplaatsing (bijvoorbeeld in de auto van degene die er verantwoordelijk voor is), en ligt bij voorkeur dicht bij de dansvloer. Je wilt te midden van het feestgedruis geen uur hoeven zoeken naar je reserveschoenen.

Wat hoort er nog in het noodtasje van de bruiloft te zitten?

Reserve trouwschoenen zijn uiteraard één van de belangrijkste items in het noodtasje. Ten eerste omdat pijnlijke voeten je trouwdag enorm kunnen vergallen, en ten tweede omdat dit één van de vaakst gebruikte nooditems is. De kans dat je na uren dansen op hoge hakken pijn begint te krijgen aan je voeten is nu eenmaal veel groter dan de kans dat je plots een voedselvergiftiging oploopt. Maar naast reserveschoenen zijn ook deze items zeer nuttig om bij te hebben:

 • Zakdoekjes
 • Pijnstillers
 • Blarenpleisters
 • Setje met naald en draad
 • Veiligheidsspelden
 • Pincet
 • Nagelvijl
 • Make-up
 • Haarspeldjes
 • Deodorant
 • Reservepanty’s

Reserveschoenen inlopen

Ten slotte: vergeet ook je reserveschoenen niet uitgebreid uit te testen en in te lopen. Het zou zonde zijn dat je op je trouwdag ontdekt dat je reserveschoenen een maatje te klein zijn of een venijnig knellend bandje hebben.

Kies altijd voor mooie schoenen!

Ook voor reserveschoenen geldt: kies altijd voor trouwschoenen die je echt mooi vindt! Alle trouwschoenen op Trouwschoendames.be zijn stijlvolle schoenen die je ook nog lang na de bruiloft door kunt dragen.
ONTDEK DE COLLECTIE HIER

Leave a Reply