25
sep
2020

Smalle hakken of brede hakken?

Twijfel je tussen smalle of brede hakken voor je trouwschoenen? Dan ben je op de juiste plaats aanbeland! Want ik kan je helpen om de voor- en nadelen van beide schoenen tegenover mekaar af te wegen, en ik geef je mee waar je op moet letten bij het maken van die keuze.

Eérst en vooral: zowel trouwschoenen met smalle hakken als trouwschoenen met brede hakken passen goed bij alle types trouwjurken. Trouwschoenen zijn in alle stijlen te verkrijgen, en dit zowel met brede hak als met smalle hak. De stijl van de trouwschoen is belangrijker dan de breedte van de hak. Dat is dus al een zorg minder!

Wat wel bepalend is, is hoe goed een type hak bij jou als persoon past en bij de omstandigheden waarin je trouwt.

Hier moet je op letten:

Vertrouwdheid met hakken

Ben je iemand die in het dagelijkse leven voortdurend op hakken loopt? Dan kan je alle richtingen uit met de hakbreedte. Je stapt dan even zelfverzekerd op een stiletto als op een blokhak.

Draag je niet zo vaak hakken, maar wil je voor je trouwdag toch graag een hakje aan je voeten? Dan raad ik aan om voor een iets bredere hak te kiezen. Die zijn vaak iets stabieler.

Ondergrond huwelijksdag

Overloop in je hoofd even de huwelijksdag. Waar ga je allemaal naartoe? Op welke plaatsen loop je? Probeer goed te weten op welke ondergrond je moet staan en wandelen. Als je hoofdzakelijk op solide ondergrond staat, kan je zonder zorgen smalle hakken dragen. Maar als je voor lange tijd op een gevaarlijke ondergrond staat, is een hak met brede basis wellicht een beter idee. ‘Gevaarlijke’ ondergronden zijn: gras, zand, kiezels, kasseien, metalen roosters, en houten balken met ruimte tussen.

Gras

Misschien vindt de ceremonie plaats in een kasteeltuin? Of is de receptie op een grasveld? Houd er dan rekening mee dat je niet kan wegzakken in het gras met je hakken. Voor de ceremonie kan een loper een oplossing bieden. En korte fotomomenten in het gras zijn zeker overbrugbaar met smalle hakken (zet je gewicht op de bal van je voet in plaats van op de hiel). Maar urenlang je evenwicht bewaren op gras met smalle hakken is geen pretje. Maak het jezelf dan gemakkelijk en kies voor brede hakken.

Zand

Trouw je op het strand? Dan is blootsvoets een heel verstandige keuze! Probeer voor de rest zanderige ondergronden te vermijden. Niet alleen voor je schoenen, maar ook voor je jurk. Het zou zonde zijn dat die mooie sleep al meteen zwart ziet.

Kiezels

Helaas zijn heel veel parkings van trouwzalen met kiezels bezaaid. Je hoeft hier niet per se je trouwschoenen op aan te passen als je dat niet wilt. Laat je gewoon voor de deur afzetten, je bent tenslotte de bruid!

Kasseien

Vooral in middeleeuwse steden komen kasseien vaak voor in stadscentra. Het zou dus zomaar kunnen dat je op weg naar het stadhuis moet ‘mikken’ op het midden van de kassei. Kasseien kunnen voor lelijke valpartijen zorgen als je hak ertussen gekneld geraakt. Ook hier geldt: laat je dicht afzetten!

Metalen roosters

Wees beducht op metalen roosters! Sommige industriële trouwlocaties werken met metalen roosters als ondergrond voor tussenverdiepingen en trappen. Trouw je op zo’n locatie, kies dan zeker voor brede schoenen. Je gasten kunnen gerust kiezen voor een ‘veilige’ staplaats en extra opletten op trappen, maar jij als bruid komt overal!

Houten balken

Enorm verraderlijk: houten balken die niet goed op elkaar zijn aangesloten. Je bent niet erg waakzaam op dit soort vloeren, en voor je het weet zak je er tussendoor. Ze zijn gelukkig niet typisch voor trouwlocaties, maar laat je niet verrassen door deze gluiperds!

Eigen stijl

Bij het kiezen van je trouwschoenen is het belangrijk om je eigen stijl toch enigszins trouw te blijven. Kijk eens wat voor hakken er in je eigen schoenenkast staan. Zijn het vooral stilleto’s? Kies dan vooral voor die killer heels met ultrafijne hak! Zie je toch eerder brede hakken? Speel dan op veilig en blijf trouw aan het type schoen waar je je doorgaans goed in voelt.

Samengevat

Smalle hakken

  • Zijn erg elegant
  • Zijn ideaal voor wie gewoon is om op hakken te lopen
  • Vereisen een stevige ondergrond

Gouden trouwschoenen Carvela
Gouden trouwschoenen Carvela €129,99

Brede hakken

  • Zijn mooi én praktisch
  • Bieden vaak meer steun en stevigheid
  • Zijn ideaal voor wie niet gewoon is om op hakken te lopen
  • Kunnen op elke ondergrond gedragen worden

Rosé-gouden trouwschoenen London Rebel
Rosé-gouden trouwschoenen London Rebel €69,99

Kies altijd voor mooie schoenen!

Of je nu voor smalle of brede hakken kiest: kies altijd voor trouwschoenen die je echt mooi vindt! Alle trouwschoenen op Trouwschoendames.be zijn stijlvolle schoenen die je ook nog lang na de bruiloft door kunt dragen.
ONTDEK DE COLLECTIE HIER

Leave a Reply