14
jul
2021
Assepoester Kasteel

Assepoester trouwschoenen: hoe herken je sprookjesachtige trouwschoenen?

Veel bruiden dromen weg bij het beeld van een sprookjesprinses, en willen naast de ultieme prinsessenjurk ook de bijpassende schoenen. Maar wat zijn sprookjesachtige trouwschoenen? Bij veel mensen komt meteen het beeld van de glazen muitjes van Assepoester op. Échte glazen muiltjes zijn natuurlijk niet praktisch om te dragen en onmogelijk te vinden. Maar je kan wel de prinsessenlook verkrijgen door te zoeken naar de volgende schoenen:

Glinsterpumps met strik

De meest tot de verbeelding sprekende Assepoester-schoenen zijn de glitterpumps met strik. Het is de bekende Disney-look. Technisch gezien is het geen muiltje, maar wel een pump dat door magie schittert. Dit effect kan je nabootsen door voor schoenen te kiezen die bezet zijn met glitters. Kies voor degelijke kwaliteit met glitters die niet zomaar afgaan. De look wordt helemaal afgemaakt door een prachtige strik. De populairste Assepoester-schoen op trouwschoendames is dit juweeltje van Rachel Simpson.

Witte glitterpumps Rachel Simpson
Ijswitte glitterpumps Rachel Simpson

Koel wit/zilver/ijskleur

Het ‘glazen muiltjes-effect’ kan je ook verkrijgen door te kiezen voor een schoen met de juiste kleur. Koel wit, zilver of een ijskleur (zoals het voorbeeld van Rachel Simpson hierboven) zullen meteen de juiste toon zetten. Als de schoenen bezet zijn met glitters of lichtreflecterende steentjes, kan dit bijdragen tot het Assepoester-gevoel.

Zilveren trouwschoen glitter Dune_3
Zilveren trouwschoenen met glitters/steentjes Dune

Muiltjes

Je kan natuurlijk ook naar echte muiltjes op zoek gaan, conform de oorspronkelijke versie van het sprookje. Je kan de bovenstaande tips toepassen om de look van echt glas zo goed mogelijk na te bootsen, of je kan gewoon voor een muiltje kiezen die je erg mooi vindt en goed samengaat met je trouwjurk.

Platte instappers trouwschoenen London Rebel
Witte muiltjes: London Rebel

Transparante schoenen

Tot slot kan je ook kiezen voor schoenen die net zo transparant zijn als glas. Echt glas is onbuigzaam en daardoor compleet ongeschikt als materiaal voor schoenen, maar er worden ook schoenen gemaakt van transparante kunststof. Je kan kiezen voor volledig transparante schoenen (pas wel op met damp!) of voor schoenen met transparante delen.

Transparante trouwschoenen met stenen Betsey Johnson
Transparante trouwschoenen met blauwe edelstenen Betsey Johnson

Op Trouwschoendames.be hebben we nu de meest sprookjesachtige schoenen in huis. Schoenen die een sprookjesprinses waardig zijn. Ontdek HIER de volledige collectie.

Assepoester Kasteel

Bron afbeelding: Unsplash

Leave a Reply