14
dec
2020
Trouwschoenen laten zien aan bruidegom

Mag de bruidegom op voorhand de trouwschoenen zien?

De meeste bruiden houden hun trouwjurk angstvallig verborgen voor hun aanstaande echtgenoot tot hun trouwdag aangebroken is. Wie bijgelovig is gelooft dat het ongeluk brengt om de bruidsjurk op voorhand aan de bruidegom* te laten zien. Maar ook veel bruiden die niet bijgelovig zijn houden hun trouwjurk liefst een verrassing. De blik op het gezicht van de bruidegom op het moment dat hij je voor het eerst ziet is namelijk onbetaalbaar.

*in dit artikel gebruik ik ‘bruidegom’, maar dat kan uiteraard ook ‘bruid’ zijn

Maar hoe zit het eigenlijk met de schoenen? Mag de bruidegom op voorhand de trouwschoenen zien?

Wat zeggen de trouwschoenen over de jurk?

Doorgaans geven de trouwschoenen niet zoveel weg over de jurk. Een paar uitzonderingen daar gelaten, kunnen de meeste trouwschoenen bij heel veel soorten jurken gedragen worden. De kans dat jouw aanstaande echtgenoot weet dat je een prinsessenjurk zult dragen omdat je ivoorkleurige muiltjes met strik op de voorkant draagt is dus minimaal. Wil je toch op zeker spelen? Toon ze dan niet op voorhand en loop de schoenen in als je alleen thuis bent.

Het volledige plaatje geheim houden

Sommige bruiden kiezen er toch voor om de trouwschoenen geheim te houden. Niet zozeer omdat ze schrik hebben dat het model van de trouwjurk verklapt wordt, maar wel omdat ze elk aspect van hun bruidsoutfit geheim willen houden. Deze bruiden houden dan bijvoorbeeld ook graag hun bruidskapsel en sieraden een verrassing.

Speciale trouwschoenen

Soms zijn de trouwschoenen zodanig bijzonder dat ze zelf een verrassingselement zijn. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een speciale kleur, kan het leuk zijn om dit aspect een verrassing te houden.

Samen inlopen

Als je het geen probleem vindt dat je partner weet hoe je trouwschoenen eruit zien, heb je het voordeel dat je ze samen kunt inlopen. Dat scheelt je weer wat plannen en snelle schoenwissels.

Hoe ik het gedaan heb

Ik heb mijn eigen trouwschoenen niet geheim gehouden voor mijn partner. De jurk en accessoires (sluier en juwelen) waren top secret. De trouwschoenen, het bruidskapsel en de bruidsmake-up heeft mijn partner op voorhand gezien. Hij was over alles even enthousiast en had geen idee hoe het totaalplaatje eruit ging zien. Voor mij was dit dus een goede oplossing!

Conclusie

Of je je trouwschoenen op voorhand aan je partner laat zien, is helemaal jouw keuze. Er bestaan daar geen voorgeschreven regels voor. Vind je het gemakkelijk om samen je trouwschoenen in te lopen? Toon ze dan gerust! Voel je je toch beter bij complete geheimhouding? Steek ze dan achter slot en grendel!

Of je nu je trouwschoenen aan je partner laat zien of niet: kies steeds voor schoenen die je écht mooi vindt. Alle trouwschoenen op Trouwschoendames.be zijn stijlvolle schoenen die je ook nog lang na de bruiloft door kunt dragen.
ONTDEK DE COLLECTIE HIER

Leave a Reply