15
dec
2020
schoenen bruiloftsgast

Welke schoenen moet je dragen als bruiloftsgast?

De kledijvoorschriften op een bruiloft kunnen heel divers zijn. Meestal ga je als man in een pak en kies je als vrouw voor een cocktailjurk of feestelijke lange jurk. Toch zijn er ook bruiloften waar de dresscode net heel los is en het perfect aanvaardbaar is om in een jeans te komen. En soms wordt zelfs gevraagd om in een bepaald kleur te komen. Zijn er geen specifieke voorschriften? Dan doe je er nooit verkeerd aan om te kiezen voor een pak of feestelijke jurk. Houd één regel in het achterhoofd: wit is voorbehouden voor de bruid.

Dit zijn dus de voorschriften voor de kledij van de gasten. Maar welke schoenen moet je eigenlijk dragen als gast op een bruiloft?

schoenen bruiloftsgast

Stem af op je kledij

De belangrijkste regel is om je trouwschoenen af te stemmen op je kledij. Het kan heel mooi zijn om een bepaalde kleur uit je outfit te laten terugkomen in je schoenen. Maar overdrijf niet! Een blauwe jurk, blauwe handtas, blauwe oorbellen en blauwe schoenen zijn echt te veel van het goede. Als je een kleur uit je kledij laat terugkomen doe je dit best alleen als er meerdere kleuren in je jurk of outfit aanwezig zijn. Is je jurk uit één kleur vervaardigd en trek je die kleur al door in andere elementen? Dan kies je beter voor een andere kleur voor je schoenen.

Wit mag!

In tegenstelling tot een witte jurk (dit is echt not done!), zijn witte schoenen wel perfect aanvaardbaar op een trouwfeest. Meer zelfs: witte schoenen staan vaak feestelijker onder een gekleurde cocktailjurk dan zwarte schoenen.

Ook zeer mooi en nog makkelijker te combineren dan wit is beige. Beige feestschoenen zijn mijn persoonlijke favoriet om te dragen op een trouwfeest.

Zwarte schoenen?

Veel dames grijpen snel naar zwarte hakken als ze naar een feest gaan. Zwart is makkelijk en veilig. En onder een zwarte jurk is het vaak de mooiste optie. Maar zwarte jurken zijn niet gebruikelijk op een trouwfeest. Draag je een gekleurde jurk? Probeer dan eens een andere kleur!

Glitter, goud en zilver

Vind je gekleurde schoenen toch wat eng en houd je niet van bleke schoenen? Dan zijn feestelijke glitters misschien wel iets voor jou. Glitterschoenen, gouden schoenen of zilveren schoenen zijn ideaal voor een feestje en staan prachtig onder heel wat kleuren. Geen combinatiestress dus!

Denk aan de dansvloer

Het is ook een goed idee om rekening te houden met een spetterend dansfeest. Draag je torenhoge stiletto’s? Zorg dan dat je een paar reserveschoenen mee hebt. Het zou zonde zijn om vroegtijdig te moeten afdruipen.

Geschikt voor de bruid? Dan misschien ook voor jou!

Conclusie: vind je bepaalde schoenen geschikt voor de bruid? Dan zijn die misschien ook wel geschikt voor jou als bruiloftsgast! Heb je zelf nog trouwschoenen in de kast staan van je eigen bruiloft, dan kan je die misschien wel opnieuw dragen op deze feestelijke gebeurtenis. Dit is vooral het geval als je er bij het uitkiezen van je eigen trouwschoenen rekening mee hebt gehouden dat je ze ook nog voor latere feestelijke gelegenheden kunt dragen.

Alle trouwschoenen op trouwschoendames.be zijn zowel geschikt voor de bruid als voor de bruiloftsgast. ONTDEK DE COLLECTIE HIER

Leave a Reply